Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo je nekaj, kar si vsak želi po drugi strani pa ni neke zakonitosti, da je to res zmagovalno spremno pismo.

 

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Vem, da je veliko pisanja o tej temi, vendar eno spremno pismo še ne odpre tista vrata, če VSA celota ni takšna, kot bi morala biti oz. vsaj takšna, kot jo direktor pričakuje ali pa si jo želi prebrati. To, da boste dobili neko gradivo in samo spremenili podatke … tukaj ni uspeha. Ker direktor želi nekaj več. In le tisto mu morate napisati. Pomeni, da je spremno pismo za vsako podjetje drugače. Drugače tako, da je pisano njemu.

 

Kaj je res zmagovalno?

Če pogledamo svet vidimo in takoj spoznamo, da imajo vsake oči svojega malarja. Ne glede, kakšno je gradivo, je za nekoga lahko super, le za drugega pa zanič. Še huje. Pred leti sem v dar dobil knjigo. Že po nekaj listih sem jo odložil in na glas rekel “ej, še sam znam napisati boljše“. In to je to. Sedaj je tako, da slabo knjigo jaz osebno vedno vrnem tistemu, ki mi jo je podaril. Enostavno mu jo vrnem s prošnjo, da jo sam prebere in se bova o tem, kaj je pisalo tudi pogovorila. Do sedaj so vsi bili začudeni, ampak knjigo pa so vseeno dobili nazaj v roke. Zakaj? Ker pri sebi jaz nimam rad tiste, kar mi nič ne pomeni. In brezvezna knjiga je bila ena izmed teh. Zato sem jo dal nazaj.

 

Saj vem, da bi knjigo lahko podaril dalje

A ne. Zakaj bi še druge moral spraviti v slabo voljo, ko pa lahko tistega, ki je mislil mene oz. me za nekaj trenutkov je. 🙂 Ja tukaj mi gre na smeh. Enako je pri drugem pisanem ali tipkanem gradivu. Vem, da vsak išče Supermena med pismi, a to ne gre tako lahko. Treba je imeti nek pristop. Nekaj več morate vedeti in potem je lažje. Ni samo to, da imate besedilo in spremenite podatke podjetja. Ne-ne. Nope. Tako enostavno pa tudi in spet ne gre. Potrebno je nekaj več znanja, izkušenj in tisti ščepec, ki se mu reče delo na terenu. Da sploh veste, kako to poteka in kako direktorji razmišljajo.

 

Pa gremo nazaj k zmagovalnemu pismu

Recimo, da dobite res dobro pismo v roke, ki piše o tem, kako nekdo želi imeti to delovno mesto. In kaj boste? A ga boste spremenili in dopisali samo vaše podatke? To je možnost. Ali boste še kaj dodali ali spremenili? Bom napisal drugače. Če oseba meni pošlje njihovo zmagovalno pismo ga pokomentiram tako močno, da oseba spozna, da bi bilo bolje poslati nič, kot pa to, kar je dejansko poslala. V tem primeru je boljše nič poslati, kot pa takšen zmazek. Resno. Podjetja si delajo zapiske in vodijo to evidenco. In spet, ko boste naslednje leto nekaj poslali bodo že takoj vedeli, koliko je ura in četudi sedaj popolnoma ustrezate temu, kar iščejo ste vseeno opleli, ker imajo od vas stari podatek, ki vas ovira. In to zelo.

 

Pa gremo korak dalje

Oseba, da pride do razgovora potrebuje le dvoje :

  1. Dobro napisano uvodno pismo
  2. Dober življenjepis ALI dobro napisano prošnjo za delo

 

Ko oseba ima to je lažje, da pride do razgovora in tudi sam razgovor bo potekal malo drugače, kot pa je potekal ponavadi. In dobro napisano spremno pismo je enostavno. Zelo enostavno. Ima nekaj poudarkov ter večinoma govori o tem, kaj sam direktor potrebuje in želi prebrati. On mora prebrati, da ste vi dobra ali odlična rešitev za njega. In to je to. Lepo in enostavno napisano. Še enkrat – enostavno napisano z enostavnimi besedami. In pustite besedo zmagovalno, ker za delovno mesto bo to bolj ovira, kot pa, da bodo direktorji noreli za vami.

 

Pišite mi

Pošljite mi vaše gradivo in prejeli boste brezplačen izvod mojega kratkega komentarja. Dobili boste smernico. Še bolj pa to, kar mene moti in kaj priporočam, da se popravi. Drugače bo!

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

Zmagovalno spremno pismo

 

 

5/5 - (12 votes)
Posted in Tips – smart tips.